No comments yet

Despre cancer- o carte care dă speranță

-fragment postat cu acordul Editurii Ascendent, detinator exclusiv in Romania al drepturilor aspra traducerii in limba romana a acestei carti-

Utilitatea bolii

 Boala este deci un apel al Dumnezeului nostru interior pentru a ne ajuta să ne recunoaştem puterea interioară, pentru a realiza ceea ce este în menirea noastră, pentru a învăţa să ne iubim. Nefăcând ceea ce fiinţa noastră profundă ştie că este în menirea noastră, vom fi mereu tentaţi să umplem acest gol, această lipsă, într-o formă sau alta, prin tot felul de alte lucruri sau de substanţe .

Importanţa bolii este proporţională cu urgenţa mesajului Dumnezeului nostru interior.

Este un strigăt de alarmă al sufletului nostru care ştie în mod clar că nu ne împlinim planul de viaţă conform nevoilor noastre.

Orice boală sau problemă care survine în viaţa noastră este mereu ultimul mijloc pe care Dumnezeul nostru interior îl utilizează pentru a ne atrage atenţia asupra unui mod de a gândi care ne face rău. Asta implică faptul că numeroase alte avertismente ne-au fost trimise anterior, dar noi nu am vrut să le auzim, le-am ignorat.

E ca şi când Dumnezeul nostru interior, care nu ne vrea decât binele, este pe cale să ne spună : ,,când vei deveni conştient de faptul că este timpul să-ţi schimbi modul de a trăi, să iei noi decizii, că ceea ce tu decizi să fii în acest moment te duce exact la opusul vieţii de care tu ai nevoie şi pe care o meriti ?,,

Boala este mereu un indiciu al faptului ca EGO-ul nostru ne conduce viaţa, în loc ca ea să fie condusă de inima noastră.

Ego-ul este creat pornind de la energia mentală şi emoţională, adică de memorii pline de o încărcătură emoţională bazată pe frică. Aceste meorii au devenit atât de importante de-a ungul timpului încât ne dirijează acum viaţa.  Aşa-numite credinţe nocive, acestea ne îndepărtează de ceea ce inima noastră are nevoie. Voi descrie în capitolul următor ce reprezintă de fapt ego-ul.

Dumnezeul nostru interior ne vrea într-atât binele, încât atrage către noi ceea ce avem nevoie pentru a revini la lumină, chiar dacă unele din lucrurile atrase nu ne convin. Carl Gustav Jung, acest mare psihanalist care afăcut importante studii asupra sincronicităţii, afirma că noi facem parte dintr-un mare tot, numit conştiinţă colectivă.  Noi atragem fără încetare persoanele şi situaţiile de care avem nevoie pentru a deveni conştienţi de acele părţi din noi pe care ne este greu încă să le acceptăm.

Utilizez adesea cuvântul UNIVERS pentru a desemna această conştiinţă colectivă. De fapt, nu există hazard sau coincidenţe, este mai degrabă Universul în acţiune. Îmi place mult modul în care Einstein a descris cuvântul hazard : ,, hazardul este numele pe care Dumnezeu îl ia când nu doreşte ca noi să –L  recunoaştem.,,

Durerea  şi consecinţele nefaste ale unei maladii

se situează mereu la acelaşi nivel cu  durerea suportată de

suflet  când îi este refuzată înaintarea către dorinţele sale profunde.

Anumite persoane cred în destin, sub pretextul că dacă ele trebuie să moară de cancer sau de altă boală, înseamnă că destinul a vrut aşa. De ce, dimpotrivă, nu considerăm , noi, oamenii, că noi ne suntem creatorii destinului nostru, atrăgând tt ceea ce avvem nevoie pentru a deveni conştienţi ? Este un cerc benefic, prin care, cu cât devenim mai constienti, cu atât avem oportunitatea de a ne crea destinul pe care îl dorim cu adevărat.

Alte persoane consideră că bolile sunt genetice sau ereditare, că este normal să aibă aceleaşi patologii ca cele ale părinţilor biologici.

În urma unui studiu făcut asupra copiilor adoptaţi, un grup de cercetători a descoperit că aceştia prezentau un risc de cinci ori mai mare de  face cancer dacă unul dintre părinţii adoptivi avea cancer.

Aceasta confirmă că totuşi copiii nu moştenesc cancerul neapărat de la părinţii biologici, dar că ar putea dezvolta aceleaşi boli ca părinţii lor, fie ei biologici sau adoptivi , dacă vor continua să întreţină aceleaşi credinţe ca aceştia.

-cartea este publicata la Editura Ascendent http://www.edituraascendent.ro si poate fi cmandata la office@edituraascendent.ro –

Comments are closed.