No comments yet

Despre frici și credințe

Despre frici si credinte , autor Lise Bourbeau, Editura Ascendent

-fragment-

Cu cât vei avea curaj cu atât îţi vei învinge fricile şi-ţi vei schimba credinţele şi cu atât vei lăsa pe DUMNEZEUL tău interior, intuiţia, supraconştiinţa să decidă pentru tine. Astfel vei reuşi să nu mai crezi ci să ştii în străfundurile fiinţei tale ce e bun în fiecare moment. Iată o bună raţiune de a fi!

Afirmaţia precedentă naşte, probabil, următoarea întrebare: „Cum pot să fiu sigur că ceea ce gândesc nu mai este o „credinţă” ci o „ştiinţă” profundă de a vedea?” Când credem în ceva şi altcineva ne contestă această credinţă, suntem imediat tentaţi să ne justificăm şi să vrem să-i explicăm de ce credem în acel lucru. Vrem să-l convingem pe celălalt să creadă în acelaşi lucru ca noi. Când ştim că acel lucru este bun pentru noi acceptăm uşor ca alţii să nu creadă neapărat ca noi şi aceasta fără să ne simţim ameninţaţi.

Iată un exemplu: o persoană crede, după ce a auzit vorbindu-se despre asta, că e mai bine pentru sănătatea ei să nu mănânce carne. Poate crede că e şi un mod de a deveni mai pioasă, pentru că e ca un fel de post. Când această persoană întâlneşte pe cineva care îi spune că el crede contrariul, că e mai bine să mănânci carne pentru că e cel mai bun mijloc de a avea suficiente proteine, atunci îi va fi greu să rămână calmă şi să-l lase pe celălalt să vorbească. Pentru că-i motivează credinţele lor, amândoi vor încerca să se convingă reciproc că credinţa lui şi nu a celuilalt e bună.

Din contră, dacă persoana ştie în străfundurile fiinţei ei că pentru ea carnea nu este bună, nu-i va fi deloc greu să accepte că altul nu gândeşte ca ea. Şi-ar putea aminti chiar că într-o zi a crezut şi ea că e bună. Nu-l va judeca pe cel care consumă carne.

După cum vezi din acest exemplu, faptul de a crede poate da naştere unor frici în timp ce faptul de a avea certitudinea de sine sau de a şti sau de a avea credinţă nu dă naştere nici unei frici.

În toate profeţiile şi marile învăţături se spune că odată cu venirea erei Vărsătorului, cea mai mare urgenţă e de a te elibera de frici. Însuşi Papa vorbeşte destul de des despre acest lucru.

Cu această nouă eră, cei care insistă să-şi întreţină fricile vor trăi drame foarte mari şi vor fi din ce în ce mai grav bolnavi. Cei care-şi vor depăşi fricile vor trăi o minunată epocă de dragoste, sănătate, armonie şi belşug. Care va fi alegerea ta? Numai tu singur ai puterea de a-ţi transforma viaţa. Nimeni din lume nu poate s-o facă pentru tine.

Nu e minunat să ştii că ai puterea interioară necesară ca să-ţi transformi viaţa în bine încă de azi? Nu mai ezita, redescoperă cine eşti cu adevărat şi acţionează în consecinţă!

Fragment reprodus cu acordul Editurii Ascendendent http://www.edituraascendent.ro

Comments are closed.