Filozofia scolii „Asculta-ti Corpul” se bazeaza pe constientizarea sinelui. Este o abordare holistica, care preia pricipii din zona psihologiei, medicinei si a spiritualitatii.
Viziunea „Asculta-ti Corpul” priveste corpul ca pe un instrument extraordinar care ne invata sa ne cunoastem atat pe plan emotional cat si mental si spiritual.

Decodarea mesajelor trimise de corpul nostru ne permite sa devenim constienti de blocajele pe care le traim si astfel sa le transformam pentru a regasi: …in plan fizic: mai multa energie, un sentiment de tinetere, sanatate;

…in plan emotional: bucuria de a trai, relatii mai bune, reconciliere, autonomie;
…in plan mental: intelegere, cunostintele si metodele pentru a ne creea viata in loc de a o suporta;
…in plan spiritual: pacea inimii si a sufletului, dorinta de a fi noi insine fara teama de a fi judecati, iubirea de sine veritabila si iubirea fata de ceilalti precum si capacitatea de a-l vedea pe Dumnezeu in tot ceea ce exista.

Asculta-ti Corpul ne invata sa ne asumam responsabilitatea vietii noastre.

Fiecare persoana trebuie sa isi asume consecintele propriilor decizii si reactii. Suntem responsabili 100% de felul in care reactionam in fata oricarei situatii care apare in viata noastra. O persoana constienta care accepta sa isi asume consecintele actelor sale, ale gandurilor, cuvintelor, deciziilor si reactiilor sale devine o fiinta total responsabila. O astfel de persoana stie ca fiecare eveniment, agreabil sau nu, este prezent pentru a-i ajuta sufletul sa evolueze.

Aceasta notiune spirituala a responsabilitatii, respectiv acceptarea faptului ca fiecare persoana este responsabila 100% are doua aspecte :

  1. Nu putem sa INVINUIM pe nimeni altul pentru ceea ce ni se intampla, respectiv nu trebuie sa credem ca ceilalti ar fi nevoiti sa isi asume consecintele deciziilor sau rectiilor noastre.
  2. Nu putem sa ne invinuim pentru deciziile sau reactiile celorlalti, mai ales ale celor apropiati, respectiv nu trebuie sa credem ca suntem nevoiti sa ne asumam consecintele deciziilor sau reactiilor acestora.

Pentru a fi cu adevarat responsabili, trebuie sa aplicam aceste doua aspecte in viata noastra cotidiana.

Cand devenim responsabili ne permitem sa OBSERVAM viata fara sa judecam. Elementul esential pentru o persoana care doreste sa faca adevarate transformari in viata ei este acceptarea faptului ca este singura responsabila in procent de 100% de tot ceea ce inseamna propria viata. Fara asta, va exista intotdeauna indoiala care face sa ii fie imposibil sa obtina rezultate diferite pentru a-si ameliora calitatea propriei vieti. Ea va crede mereu  ca exista un mic procent de care nu este responsabila, ceea ce ii vor ingradi atat fericirea cat si libertatea. O persoana iresponsabila, care nu aplica aceasta notiune a responsabilitatii, traieste in mod automat vinovatie in fata celorlalti si risca sa se creada o VICTIMA a vietii.

Astfel, este esential sa devenim constienti de gandurile, cuvintele, actiunile si reactiile noastre pentru a reusi sa ne asumam responsabilitatea deplina a vietii noastre pentru a o putea stapani in loc de a o suporta.

Toate atelierele si consultatiile propuse, folosesc exercitii concrete care iau in considerare toate dimensiunile fiintei umane, incepand cu planul fizic si terminand cu planul spiritual, avand ca scop final constientizarea, asumarea responsabilitatii si acceptarea.

Aplicand in viata noastra iubirea adevarata, devenim fiinte responsabile. Astfel putem sa facem alegeri mai constiente si mai inteligente pentru noi insine. O persoana responsabila stie ca are puterea sa isi creeze viata si ca propria atitudine interioara si convingerile sale sunt adevarata cauza a acestei creatii.

Obiectivul „Asculta-ti Corpul” este de a contribui la pacea mondiala ajutand o persoana odata sa atinga pacea interioara.


A fi bine se invata!