In timp ce psihoterapia se ocupa de „nevoile psihologice de baza”, respectiv securitatea, apartenenta si stima, dezvoltarea personala se ocupa de „nevoile psihologice de dezvoltare”. Dezvoltarea personala vizeaza implinirea persoanei atunci cand nevoile psihologice de baza sunt deja satisfacute.

Psihologia clinica si psihiatria incearca sa inteleaga starea de rau patologic prin analizarea trecutului pacientului, in timp ce dezvoltarea personala are in vedere viitorul si propune solutii pentru a ajuta persoana sa avanseze.

Dezvoltarea personala se diferentiaza de psihoterapie prin faptul ca se adreseaza persoanelor fara patologie si nu necesita consultatii constante. Dezvoltarea personala vizeaza autonomia clientului deoarece acesta nu este consultat pentru a fi vindecat ci pentru a fi insotit.

Obiectivele psihoterapiei si cele ale dezvoltarii personale difera vizibil. In timp ce psihoterapia se ocupa de persoane avand o patologie legata de trecutul personal, dezvoltarea personala ajuta persoanele care doresc sa isi amelioreze unele aspecte ale vietii.

Metoda Asculta-ti Corpul se adreseaza deci persoanelor care doresc sa isi amelioreze calitatea vietii prin dezvoltarea resurselor personale. Nu se adreseaza persoanelor in situatie de criza sau suferind de patologii psihologice.

Sunteti BINEVENITI in atelierele noastre, va FELICITAM pentru decizia de a va lua propria viata in stapanire incepand de astazi si va MULTUMIM pentru ca ati decis sa profitati de cei 30 de ani de experienta pe care ii avem pentru a va simplifica viata!


A fi bine se invata!