No comments yet

Suntem nefericiti pentru ca suntem bolnavi sau suntem bolnavi pentru ca suntem nefericiti?

Starea de sanatate este starea naturala, de echilibru a corpului. Insa, majoritatea oamenilor isi explica boala ca pe un ghinion pe care il au in viata, o nedreptate, mai ales daca este vorba despre o boala ereditara sau contactata de la altcineva.
Fiecare afectiune sau boala este un mesaj in sine. Cand o boala persista, este foarte important sa vezi ce vrea sa iti transmita. Daca devine foarte puternica, inseamna ca si-a intarit forta de mult timp.
Cand corpul tau iti vorbeste prin intermediul unei boli, vrea sa te ajute sa devii constient de faptul ca intretii un mod de gandire care nu iti este benefic, un mod de gandire care te impiedica sa te iubesti. Desi este inconstient, acest mod de a gandi este daunator intregii tale fiinte si ajunge sa iti afecteze si corpul fizic.
Corpul tau este asemenea luminii de avertizare de la bordul masinii, care arata ca undeva exista o problema. Nu trebuie sa stingi lumina, ci sa gasesti si sa inlaturi problema.
Fiecare afectiune fizica te ajuta sa descoperi trei lucruri importante despre tine:

O nevoie inconstienta a fiintei tale.

Un mod de a gandi (o convingere) care te impiedica sa iti manifesti acea nevoie, precum si frica pentru propria persoana, care a declansat si intretine convingerea respectiva.
Iti dau cateva exemple de posibile cauze pentru unele boli sau afectiuni.

Daca ai impresia ca iti lipseste sprijinul in viata si te deranjeaza acest lucru, corpul tau te va avertiza printr-o durere de spate. Coloana vertebrala este cea care iti sustine corpul. Fara indoiala esti o persoana care este in stare sa ia toata raspunderea pentru fiecare problema a celorlalti si care se simte responsabila pentru fericirea sau nefericirea celorlalti. Insa aceasta responsabilitate este atat de grea incat vei avea nevoie de un sprijin suplimentar.
Daca ai febra, aceasta este deseori semnul unei furii interioare gata sa explodeze. Singura modalitate de a o face sa iasa este un acces de febra. Prea multe dorinte inchise, izbucnesc dintr-o data.Corpul tau vrea sa te faca sa intelegi ca „trebuie sa spui ceea ce ai de spus si asta, pe masura ce apar diverse situatii. Nu mai pastra totul in tine. Furia nu iti face deloc bine. Te pedepsesti tu insuti.”
Cand ai probleme la brate, inseamna ca nu esti constient de utilitatea si de valoarea ta. Adeseori iti imaginezi ca ceilallti nu te apreciaza. Crezi ca valoarea ta este mai mica decat a celorlalti. Corpul tau vrea sa it transmita un mesaj: ”Priveste cat de util esti, asa cum esti acum. Ceilalti chiar au nevoie de tine. Esti apreciat.” Aceasta manifestare poate de asemenea sa fie legata de o situatie benefica din viata ta, pe care nu indraznesti sa o fructifici. Poate astfel iti tii ocupate bratele si mainile, care nu te mai multumesc. Ai prefera sa faci altceva. Iar acest lucru este valabil mai ales in munca ta. Oare faci intr-adevar profesia care corespunde aspiratiilor tale? Observa cand apare durerea. Mesajul transmis este: ”Haide, actioneaza conform dorintelor tale interioare, sa nu iti mai fie teama”.
O persoana care tuseste foarte des, are tuse cronica, este o fiinta sufocata de viata. Are o mare nervozitate. Se simte opresata intr-o anumita situatie. O tuse trecatoare insa este semn de plictiseala sau de critici. Tusea apare in momentul in care, acea persoana se plictiseste sau se autocritica sau dimpotriva, critica pe cineva, in sinea ei. Corpul acelei persoane incearca sa ii spuna: ”Incearca sa nu te mai plictisesti sau sa te critici. Cauta sa afli mesajul transmis sau sa accepti ceea ce se intampla in prezent.”
Intestinele reprezinta locul in care se asimileaza alimentele pentru a le transforma in elemente nutritive. Parcursul ideilor urmeaza acelasi proces. Cand cineva sufera de constipatie, inseamna ca se agata de ideile vechi. Nu face loc pentru cele noi.
O afectiune la ochi inseamna ca lasi sa te deranjeze ceea ce vezi in jurul tau. Corpul tau iti spune ca nu este treaba ta sa te amesteci. Daca situatia te priveste pe tine si iti afecteaza spatiul privat, ia masurile necesare pentru aschimba situatia. Acelasi fenomen se produce si in cazul urechilor. Te lasi deranjat de ceea ce auzi. Sunt semnale ale corpului tau. Aceste semnale iti demonstreaza ca nu iti este bine asa cum esti acum.
Despre mesajele transmise de afectiuni vom discuta in detaliu in cadrul mini-atelierul din 24 martie la Cluj-Napoca, impreuna cu exercitii practice de decodare a convingerilor si fricilor din spatele lor. Pentru detalii si inscrieri, accesati pagina evenimentului>>

Comments are closed.