No comments yet

Actionezi in acord cu ceea ce iti doresti?

Ati observat vreodata cat de des actiunile si intentiile noastre par sa se contrazica unele pe altele?

Este important sa ne amintim ca intentiile sunt cele care determina rezultatele.

Spre exemplu, daca cineva isi cauta un loc de munca, poate sa faca tot felul de lucruri care pot parea ridicole in ochii altora pentru a-si atinge scopul. Cu toate astea, daca acea persoana este sigura ca in doua saptamani va gasi un loc de munca si se poate imagina pe sine bucuroasa ca si-a gasit o slujba, are sanse mai mari sa isi atinga obiectivul.

Daca, pe de alta parte, in ciuda tuturor eforturilor si actiunilor facute ca sa isi gaseasca un loc de munca, ii este teama ca va fi refuzata sau ca i se vor inchida usile in fata, nu isi va gasi usor de lucru

Ceea ce vreau sa spun este ca are intentia sa isi gaseasca un loc de munca, dar mai puternica este intentia inconstienta de a evita respingerea. Teama de respingere fiind mai mare decat dorinta de a-si gasi de lucru, devine forta creativa dominanta, iar drept urmare apar rezultate nedorite.

De aceea, este interesant sa ne uitam la rezultatele pe care le obtinem, fiindca astfel putem descoperi intentia care predomina in ele.

Ce se intampla de fapt?

Subconstientul nostru intelege doar imaginile care acompaniaza intentiile noastre. De aceea, daca ne este teama de ceva, aceea este imaginea pe care subconstientul nostru o receptioneaza si in acest fel fricile noastre devin intentiile mai puternice.

Iata de ce este crucial sa devenim pe deplin constienti de ceea ce ne dorim cu adevarat. Sa stim ca intentiile noastre au capacitatea sa atraga inspre noi oamenii si circumstantele necesare ca sa ne implinim dorintele.

Cunoscandu-ne intentiile si fiindu-ne clar cum ne ajuta rezultatul sa fim, generam o forta creativa intensa.

Va propun cateva exercitii.

O idee buna este sa determinati primul lucru dimineata ce fel de zi vreti sa aveti. Sa va intrebati ce intentii stau in spatele dorintelor voastre.

Va planificati ziua in functie de nevoile altora (din teama de a nu displacea, de a nu dezamagi sau de a nu-i supara pe ceilalti) sau in functie de propriile voastre nevoi si dorinte? Cum va ajuta implinirea nevoilor, dorintelor voastre sa fiti?

Un alt exercitiu pe care il recomand este ca seara inainte de culcare, sa treceti in revista ziua, pentru a descoperi micile “miracole” care au aparut datorita intentiilor voastre de dimineata.

Cred ca “miracolele” sunt in natura oamenilor si ca aceia care nu le creeaza actioneaza contra cursului firesc al vietii. De exemplu, puteti decide ca azi trebuie sa gasiti un mod de a va pune “lucrurile” in ordine si ca facand asta va simtiti mai linistiti. Chiar daca nu stiti cum o sa faceti acest lucru, ramanand in contact cu ceea ce va doriti, veti atrage oamenii si circumstantele care sa va ajute. Aceste lucruri nu sunt sub nici o forma coincidente. Ele sunt mici miracole care apar datorita intentiilor voastre.

Sunteti constienti de intentiile voastre? Ca sa le constientizati, intrebati-va:

“De ce vreau acest lucru? Cum ma poate ajuta acest lucru?”

Cand ramanem in contact cu dorintele si intentiile noastre, cu motivele care stau in spatele lor, veti fi capabili sa ramaneti focusati.

Atata vreme cat suntem constienti de intentiile noastre si ele raman in centrul atentiei noastre, vom putea sa dezvoltam determinarea de care avem nevoie sa cream ceea ce ne dorim cu adevarat.

In final, va invit sa gasiti o dorinta, intentia de a o transforma in realitate si cum va ajuta implinirea acestei dorinte sa fiti.  Veti culege roadele in scurt timp.

 

Sursa: Lise Bourbeau

Post a comment