No comments yet

DESPRE BANI ȘI ABUNDENȚĂ

-fragment reprdus cu acordul Editurii Ascendent, publisher exclusiv al cartilor Lisei Bourbeau in Romania- www.edituraascendent.ro

 

Lise Bourbeau
răspunde la întrebările voastre despre
Bani şi abundenţă

 

Cum puteţi afirma faptul că banii reprezintă o energie? După părerea mea, o energie este ceva invizibil şi nu un lucru concret, ca banii

Conform definiţiei din dicţionar, energia este o forţă care poate genera reacţii foarte puternice. Banii, în manifestarea lor fizică, sunt pur şi simplu efectul forţei tale interioare precum şi a puterii tale de a crea. De aceea folosesc cuvântul ”energie” pentru a simboliza banii. Când privim alte forme de energie precum aerul, soarele, focul, vântul şi apa, constatăm că acestea există într-o cantitate infinită. Acelaşi lucru este valabil şi pentru energia produsă de bani. De altfel, orice formă de energie poate fi folosită pentru a crea sau pentru a distruge, la fel ca banii.

În lumea noastră, banii reprezintă unul dintre mijloacele de schimb, creat în scopul de a procura bunurile. Iată un exemplu care dovedeşte foarte bine că banii sunt o formă de energie: în schimbul serviciilor prestate cuiva, ai obţinut banii necesari pentru a-ţi cumpăra această carte. Prin faptul de a cumpăra cartea, plăteşti pentru energia pe care mai multe persoane, inclusiv eu însămi, au folosit-o pentru a o produce. Eu voi folosi apoi aceşti bani pentru a plăti energia cheltuită de altcineva şi tot aşa mai departe. Este un proces în lanţ. De aceea putem afirma că banii reprezintă o energie care circulă fără întrerupere. Secretul abundenţei constă în a lăsa această energie liberă, în loc să o blochezi, aşa cum fac majoritatea oamenilor. Răspunsurile care vor urma, vor oferi mijloace concrete pentru a lăsa să circule această energie.

A avea bani este sinonim cu abundenţa?

Definiţia cuvântului ”abundenţă” este ”a avea mai mult decât e necesar pentru propriile nevoi”. Conform acestei definiţii, a trăi în abundenţă înseamnă să ai mai mulţi bani decât este necesar pentru a-ţi împlini nevoile. Cum, fiecare dintre noi avem nevoi diferite, starea de abundenţă este prin urmare diferită de la o persoană la alta.

Care este diferenţa dintre abundenţă şi prosperitate?

Abundenţa se situează pe planul lui ”a avea”, iar prosperitatea pe planul lui ” a fi”. O persoană prosperă nu trăieşte neapărat în abundenţă, deşi ştie, în sinea ei, că întotdeauna va avea ceea ce are nevoie. Nu îşi face griji pentru viitor. Prosperitatea este deci o stare de spirit. La polul opus prosperităţii se află sărăcia, care este de asemenea o stare de spirit.  Este starea unei persoane care crede în lipsă.

Dacă nu îmi fac griji legate de bani, cum aş putea avea certitudinea că voi avea destui bani pentru a-mi acoperi cheltuielile lunare?

A nu îţi face griji nu înseamnă a nu face nimic. Trebuie să continui să faci ceva pentru a avea banii de care ai nevoie, dar fără să te îngrijorezi. Faptul de a te nelinişti tot timpul îţi aduce mai mulţi bani? Sunt sigură că nu. Și, dacă uneori se întâmplă acest lucru, eşti pregătită să plăteşti preţul care te va costa? Vrei să continui să suporţi efectele nocive ale acestei îngrijorări pe planul sănătăţii corpului tău fizic, emoţional şi mental?

Modul cel mai eficient pentru a face să circule mai mulţi bani în viaţa ta este să îţi foloseşti energia pentru a crea stilul de viaţă pe care ţi-l doreşti. Înţeleg prin acest lucru să îţi creezi viaţa conform intuiţiei tale, în funcţie de ceea ce îţi doreşti cu adevărat şi nu în funcţie de ceea ce se presupune să faci, din frica de a nu fi pe plac cuiva sau de teamă că nu vei avea ceva.

Care este cauza problemei financiare pe care o au atât de mulţi oameni în această perioadă?

Într-un anumit moment al evoluţiei, conducătorii mai multor religii şi-au dat seama că, majoritatea celor care au bani şi bunuri materiale ajung să îl uite pe Dumnezeu. Acei bani sau acele bunuri devin dumnezeul lor. Și cum religiile au ca scop să ne întoarcă spre Dumnezeu, au propagat credinţa conform căreia, pentru cineva bogat, este foarte greu să ajungă în ceruri. Astfel, am acceptat să credem că cei bogaţi nu ajung în rai. Iar pentru că, cu toţii suntem fiinţe fundamental spirituale, chiar dacă unii nu sunt conştienţi de acest lucru, îl căutăm pe Dumnezeu. Pentru a reuşi să îl găsim, trebuie să învăţăm să ne detaşăm de bunurile materiale.

Este adevărat că, este foarte greu pentru o persoană care are mulţi bani şi bunuri materiale, să se detaşeze de aceste lucruri. A te detaşa nu înseamnă însă a te priva de ceva. Înseamnă să poţi fi capabil să ai bunuri materiale, fără să trăieşti pentru acele bunuri, fără să îţi faci griji că le vei pierde. Prosperitatea înseamnă să ştii că, chiar şi atunci când pierzi ceva, poţi să faci rost din nou de acel lucru. Este nevoie să învăţăm să trăim înconjuraţi de bunuri materiale, fiind în acelaşi timp detaşaţi de ele.

Din nefericire, majoritatea oamenilor continua să creadă, în sinea lor, că nu este de dorit să fii bogat. În lumea materială, cum se întâmplă să atragem întotdeauna ceea ce ne dorim, nu este surprinzător să vedem atât de multe persoane care au dificultăţi în          a-şi găsi abundenţa.

Cum poţi trăi în acelaşi timp în abundenţă spirituală, emoţională şi financiară?

Când vorbiţi despre abundenţă spirituală, vreţi să spuneţi, cu siguranţă: ”Cum poţi fi o persoană spirituală atunci când trăieşti în abundenţă emoţională şi financiară?” este posibil, acceptând faptul că ai dreptul la acest lucru. Deoarece noi suntem Dumnezeu, care ne manifestăm ca fiinţe umane, avem cu toţii dreptul la o fericire totală, în toate domeniile. Dumnezeu fiind dragoste pură, nu vrea pentru noi decât o viaţă plină de iubire, de bucurie, de sănătate, de abundenţă şi de armonie. Atunci când trăim altceva, acest lucru se întâmplă pentru că am uitat să fim Dumnezeu.

Pe lângă adevărul că Dumnezeu este dragoste, există o lege a cauzei şi a efectului, care guvernează viaţa pe pământ şi care ne determină să culegem ceea ce semănăm. În calitate de fiinţe umane avem cu toţii liber arbitru, adică puterea de a alege. Această putere, care ne-a fost dată cadou a fost din păcate greşit folosită de oameni. Majoritatea oamenilor aleg să nu creadă că”Dumnezeu este dragoste” sau că merită abundenţă. De aceea ajung să culeagă altceva decât ceea ce vor. Culeg exact ceea ce cred, nu ceea îşi doresc.

Știind în adâncul tău faptul că ai dreptul la toate bogăţiile de pe acest pământ, acestea se vor manifesta în viaţa ta. Folosind aceste bogăţii pentru a te apropia de Dumnezeu, îţi vei dezvolta dimensiunea spirituală fiind fericit şi pe plan material.

Ce credeţi despre ajutorarea ţărilor din lumea a treia şi a organizaţiilor caritabile care solicită ajutor tot timpul? Le ajutăm cu adevărat dacă le dăm bani sau bunuri materiale?

Este adevărat că niciodată nu au existat atât de multe solicitări ca acum. În ciuda ajutorului pe care ţările bogate l-au oferit de-a lungul anilor, diferenţa dintre bogaţi şi săraci se accentuează tot mai mult. De aceea suntem atât de solicitaţi. Opinia mea cu privire la acest subiect este că, această situaţie ne conferă ocazia de a învăţa să dăm fără să avem aşteptări. Când facem o donaţie acestor organizaţii, nu avem cum să ştim ce vor face exact cu acei bani. Dar acest lucru nu este cu adevărat important. Important este să nu uităm că vom culege în funcţie de intenţiile noastre. În plus, se spune că o donaţie anonimă ne va aduce de o sută de ori mai mult. Dăruind astfel, ne ajutăm pe noi mai mult decât îi ajutăm pe ceilalţi, atunci de ce să nu dăm? Un dar adevărat este cel care ne solicită un efort. Nu este vorba doar despre a dărui ceea ce avem în plus. A dărui fără să avem aşteptări face parte din energia erei Vărsătorului, fiind una dintre legile abundenţei: ”Dăruind veţi dobândi!”

De ce 50% dintre persoanele care trăiesc pe pământ au ales să trăiască în sărăcie? Au nevoie să înţeleagă un mesaj, legat de alegerea pe care au făcut-o înainte de a se naşte?

Conform statisticilor mai mult de 50% din locuitorii planetei trăiesc în sărăcie! Totuşi, statisticile sunt realizate în funcţie de noţiunile noastre occidentale despre bogăţie şi sărăcie. Ceea ce este considerat aici sărăcie poate fi bogăţie pentru oamenii din Africa sau din America de Sud. Mulţi oameni au ales un plan de viaţă cu bani puţini şi foarte puţine bunuri materiale. Dacă acceptă sincer acest plan de viaţă, în armonie, pot fi fericiţi, nu vor avea însă neapărat nevoie să trăiască cu atât de puţin pentru tot restul vieţii. Odata ce îşi vor învăţa lecţia de viaţă, pot trece la altceva. Există însă pericolul ca astfel de persoane să se lase influenţate de mediu şi să nu accepte acest gen de viaţă. Pare dificil să fii fericit în astfel de condiţii. Marea majoritate a oamenilor săraci sunt astfel deoarece l-au uitat pe Dumnezeu. Nu îşi recunosc imensa putere pe care o au de a-şi crea propria viaţă. Se lasă conduşi de frică. Să nu uităm: a fi sărac înseamnă să crezi în lipsă, nu a deţine puţine bunuri materiale. Lipsa lor de bani este simbolul lipsei de creativitate în viaţa lor. De ce unii oameni, crescuţi în sărăcie, ajung să devină foarte bogaţi? Deoarece au acţionat şi au creat ceva în viaţa lor! Odata cu era Vărsătorului, avem cu toţii nevoie de a învăţa să respectăm banii şi bunurile materiale şi de a le considera o manifestare divină şi nu un criteriu de succes în viaţă.

Comments are closed.