No comments yet

IUBIRE, IUBIRE, IUBIRE

-fragment reprodus cu acordul Editurii Ascendent- www.edituraascendent.ro

Introducere

 

 

De 25 de ani vorbesc despre dragostea  necondiţionată, menţionând tot timpul cuvântul “acceptare” în conferinţele şi în atelierele pe care le anim. Acest cuvânt apare foarte des în cărţile şi în articolele mele. Cu toate acestea, multă lume îmi pune în continuare întrebarea: “Lise, eşti sigură că ORICE poate fi acceptat, într-o zi?”, “De ce uit imediat tot ceea ce am învăţat despre acceptare în momentul în care lucrurile nu merg aşa cum vreau eu?”, “Nu reuşesc să accept, aşa cum m-ai învăţat. Am impresia că voi fi păcălit dacă accept totul astfel.” “Îmi este foare greu să îmi dau seama dacă într-adevăr am acceptat o situaţie sau doar m-am resemnat.”

“Nu pot să cred că o situaţie neplăcută se va schimba doar dacă o accept. Mi se pare prea  miraculos şi mai ales prea simplu.”

 

Nu sunt deloc surprinsă atunci când aflu toate dificultăţile trăite de către cei care participă la atelierele Ascultă-ţi corpul. Mi-am dat seama, atât în viaţa mea personală, cât şi în viaţa profesională că, această noţiune de acceptare, prin care se poate găsi dragostea necondiţionată, este simplă însă este greu să fie pusă în practică.

Eu însămi, precum şi ceilalţi membri ai echipei Ascultă-ţi corpul, care predăm această noţiune de mai mulţi ani, uităm uneori acest mijloc miraculos care poate schimba totul. Din fericire vorbim des despre el, lucru care ne-a ajutat să găsim această cale a iubirii destul de repede.  În toate ţările unde vorbesc despre acest lucru aud astfel de comentarii sau de întrebări. Indiferent de rasa, de cultura, de culoarea, de vârsta, de profesia sau de religia unei persoane, oricine aspiră spre dragostea necondiţionată. Este o chemare a sufletului nostru care este nefericit atunci când ego-ul este cel care ne conduce inima.

În perioada actuală simţim acest ţipăt al sufletului nostru din ce în ce mai puternic. Este o perioadă în care se produc multe transformări interioare şi sunt fericită să constat că toţi cei pe care îi întâlnesc, în toate ţările în care merg, aspiră la o calitate mai bună a vieţii lor interioare, ştiind în mod intuitiv că, atunci când interiorul se schimbă, se transformă şi exteriorul.

 

Acesta este motivul pentru care am luat hotărârea de a scrie o carte despre acceptare, despre toate sensurile cuvântului, în diverse tipuri de situaţii, mai ales cele nedorite şi neplăcute. Îmi doresc din tot sufletul ca aceste rânduri să vă ajute să vă însuşiţi mai bine noţiunea de dragoste adevărată.

Pentru a face lectura mai accesibilă şi mai interesantă, am ales să relatez povestea unei familii care trăieşte diverse dificultăţi legate de acceptare. Povestea şi numele membrilor familiei sunt fictive.Totuşi, toate exemplele se bazează pe miile de mărturii pe care am avut ocazia să le ascult în cei 25 de ani dedicaţi transmiterii iubirii.

Dacă, în timp ce citiţi diferitele modalităţi pe care le sugerez pentru a ne împăca cu ceilalţi, pentru a-i accepta şi pentru a vă accepta pe voi înşivă, aveţi gânduri de genul…

“Eu nu voi putea niciodată să împărtăşesc aşa ceva”

“Este doar o carte, realitatea este cu totul alta” atunci este vorba despre manifestarea rezistenţei ego-ului. Tot ceea ce am sugerat este realizabil: este suficient să vă hotărâţi şi să experimentaţi acele lucruri.

Vestea bună este că, cu cât practicăm mai mult, cu atât va deveni totul mai uşor.

Subliniez faptul că îmi acord libertatea de a mă adresa direct cititorilor mei: iar acest lucru vă va ajuta să simţiţi emoţiile mai repede, dacă vă veţi recunoaşte în exemplele pe care le-am folosit.

 

Lectură plăcută!

Lise Bourbeau

Comments are closed.