No comments yet

Suntem intr-adevar bine cu noi insine?

“A fi bine cu noi insine” este un concept des utilizat in zilele noastre

“Vreau sa fiu eu bine cu mine”. “Important e sa fii tu bine cu tine”. Cat de des utilizam si auzim de la cei din jurul nostru astfel de expresii?

Ce inseamna insa sa fim bine cu noi insine, si mai important, cum stim daca suntem bine cu noi insine? Ce facem ca sa fim bine cu noi insine?

De cele mai multe ori incercam sa fim bine incercand sa schimbam lucruri.  Lucruri care ne deranjeaza la noi, lucruri care ii deranjeaza pe altii la noi.  Intelegem sa fim bine cu noi insine prin schimbare.”Trebuie sa imi schimb viata” “Vreau sa imi schimb stilul de viata”, “Trebuie sa schimb ceva…”. Ce nu suntem constienti este faptul ca de cate ori folosim expresia  “trebuie sa schimb ceva la mine“ admitem ca este ceva in neregula cu noi, ca nu suntem “ buni”, iar drept urmare a vrea sa ne schimbam are mai mult o conotatie de neacceptare. Mai mult, modul in care facem schimbarea este printr-o lupta cu ceea ce nu acceptam la noi. Ne controlam. Sau ne acuzam si ne invinovatim promitand ca data viitoare nu o sa mai facem la fel.  Insa lucurile se cam repeta, nu?

Ceea ce ne dorim de fapt este sa evoluam. Iar evolutia presupune de fapt transformare. O trecere de la o stare la alta.  Ca atunci cand din victime ne transformam in persoane care isi gestioneaza propria viata.  Sau cand din posesivi devenim liberi transformandu-ne perceptia. Cand din persoane care ne respingem ne transformam in persoane care se accepta si se iubesc.

O astfel de abordare va propune atelierul “A fi bine”, primul atelier din cadrul scolii “Asculta-ti corpul”. O alta varianta de trecere de la o stare la alta prin transformare. Nu prin lupta, ci prin acceptare.

Misiunea acestui atelier este de a pune la dispozitia oamenilor instrumente de deschidere a constiintei si de a raspunde intrebarilor pe care acestia si le pun cu privire la modul lor de a avea, a face sau de a fi.

>> Ne acceptam pe noi insine? Daca nu ne acceptam pe noi, ii putem intr-adevar accepta pe ceilalti? Suntem constienti de ceea ce ne impiedica sa ne acceptam?

>> Cum iubim de fapt? Iubim neconditionat sau iubim cu frica?”

>> Suntem constienti de dorintele noastre? Cum ne exprimam dorintele? “Mi-ar place…” sau “Vreau sa…”?

>> Suntem constienti de convingerile noastre? Cum stim care din convingerile noastre sunt bazate pe o teama sau pe o rana emotionala? Cum stim care din convingeri sunt bazate pe o nevoie reala?

>> Suntem responsabili? Sau ne simtim vinovati? Traim in acceptare, sau traim in acuzare si vinovatie?

Acestea sunt cateva din intrebarile la care puteti gasi raspunsuri in cadrul atelierului “A fi bine”, mai exact in prima zi. In cea de a doua zi focusul va fi pe “A fi in relatia cu ceilalti”.  Veti mai obtine si instrumente pragmatice pe care le puteti folosi in viata de zi cu zi pentru a produce o transformare reala.  Nu doar veti gasi raspunsuri la intrebari, ci veti invata si cum sa faceti lucrurile diferit. Sa aduceti o alta perspectiva in vietile voastre.

Scopul atelierului “A fi bine” este de a ajuta oamenii sa inteleaga ca schimbarea se produce in urma unei transformari. Iar transformarea reala vine in urma acceptarii de sine, la fel cum constentizarea vine in urma experimentarii.

In final invitatia este nici sa credeti, nici sa nu credeti. Invitatia este sa experimentati.

Post a comment